Hopscheutenconfituur

26 mei 2011

Hopscheutenconfituur Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Houblonesse is een merk opgezet door de sociale werkplaats Poperinge (SoWePo). Het heeft op dit moment 3 prachtig vormgegeven producten met hopscheuten: Hopscheutenmarc, hopscheutenjenever en deze hopscheutenconfituur. De confituur bevat 62% hopscheuten, 37% rietsuiker, appelzuur, citroenzuur en pectine. Lekker veel hopscheuten dus die ook buiten het seizoen gewoon verkrijgbaar zijn!

Het is een klein, maar fijn product. Het potje bevat 100 milliliter en kost €8,-. Niet goekoop maar een kilo hopscheuten kost zo maar €85,-. Verder is dit is een product voor speciale gelegenheden dus dat mag best wat kosten. Op de site bevelen ze hopscheutenconfituur aan bij geitenkaas, gandaham en ganzenlever. Voor de protesten losbarsten…de ganzenlever is een aanbeveling van Houblonesse zelf.

Heel goed, zo veel innovatie door Sociale Werkplaats Poperinge. Ik hoop van harte dat ze er veel van verkopen via de webshop en andere kanalen. Op de site van Houblonesse is dit product te bestellen.

Bekijk hier hoe de hopscheutenconfituur ontwikkeld is

Reacties

 1. Liesbeth 1 juni 2011 13:22 uur

  Ja,lijkt mij lekker.Ga het beslist bestellen.

 2. Yo 28 september 2014 19:19 uur

  Interessant. Ik maak zelf jam en weck uit moestuin.
  Ik heb ook een paar hopplanten die een haag vormen. Heb de bellen nu geoogst voor het maken van bier. We proberen zelfvoorzienend te leven.
  Ik zou wel eens voor onszelf een hopconfituur/jam willen maken. Welke scheuten moet ik daar voor nemen. Kan het nu nog geoogst worden van een plant in september?

  Ik gebruik bijna alles van de plant. De groene delen van jonge uisoorten kun je gebruiken met wat suiker en gezouten pinda’s om pesto van de maken, theelepel chilisaus toevoegen op een o,25 liter weckpotje. 30 minuten wecken en je hebt meerdere jaren pesto van eigen uien.

  Bovenkant van de prei heb ik nog nooit weggegooid, gewoon 5 minuten eerder in de pan doen dan het witte gedeelte en dan is het even gaar en smaakt prima.

  Groet,
  Yo

 3. Okke Amerongen 29 september 2014 06:06 uur

  Hallo Yo, De hopscheuten zijn nu taai geworden. De hopscheuten in deze confituur zijn de jonge hopscheuten die nog niet boven de grond geweest zijn. Scheuten die heel kort boven de grond geweest zijn kun je ook nog wel gebruiken maar wat oudere scheuten zijn al taai. Nog even geduld tot na de winter dus want dan zijn ze goed. Meestal in februari al.

Over deze site

Hopscheuten.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Hopscheuten.nl alles over het doel van deze site.