Hopscheutenmarc

26 april 2011

Hopscheutenmarc Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Marc is de Franse benaming voor brandewijn of brandy. Op de mooie site van Houblonesse zeggen ze er zelf over: In tegenstelling tot de Franse Marc, die van druiven gemaakt wordt, is deze Marc van hopscheuten gemaakt. De hopscheuten geven gedurende een maand hun aroma’s af waardoor een ruw mengsel ontstaat. Door dit mengsel te distilleren en een periode op eikenhout te laten rijpen ontstaat de Marc de Houblonesse.

Marc drink je vooral na een diner. Je gebruikt hiervoor een tulpglas (cognacglas). De experts adviseren een temperatuur van 16 graden. Voor het drinken dus heel licht koelen. Drink zoiets moois NOOIT met ijsklontjes. Dan proef je er weinig van. IJsklontjes gebruik je voor goedkope rommel. Een product op basis van hopscheuten met een prijs van €8,- per 100 milliliter is dat natuurlijk niet. Serveer dit na een mooi diner met vrienden. Proost!

Deze marc is te koop in mooie flesjes van 0,1 en 0,5 liter. Producent is SoWePo, Sociale Werkplaats Poperinge. Op de mooie site van Houblonesse is dit product gewoon te bestellen.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Hopscheuten.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Hopscheuten.nl alles over het doel van deze site.