Twee kilo hopscheuten, vanochtend geoogst in Proven in België

18 maart 2011

Twee kilo hopscheuten uit Proven in België Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Ik had me vast voorgenomen om 5 kilo hopscheuten te kopen. Zodat ik iedereen een minimaal 250 gram hopscheuten kon geven en zelf ook nog een aantal recepten kon maken. Het liep anders. Er is dit weekend een festival rondom de hopscheut in Poperinge. Er hebben zich 1000 mensen ingeschreven. Ja het klopt echt 1000! Geweldig dat dit zo leeft in België. Ik was even teleurgesteld maar nu ligt er 2 kilo hopscheuten in mijn keuken. Het is gewoon een enorme berg!

Ze zijn heerlijk. Smaak is altijd verschrikkelijk moeilijk om te omschrijven maar ik ga toch een poging wagen. De hopscheuten hebben een licht zoete, nootachtige smaak maar er zit ook wat bitter in. Ze knapperen lekker in je mond. Heel bijzonder maar ook heel subtiel. De boerin had nog wel een duidelijke tip: niet koken! Snel opeten. Bewaren in een natte doek. Haar favoriete recept? Als ik echt lekker hopscheuten wil eten, dan gaan we op restaurant. Tja, in de regio rond Poperinge kan dat gewoon maar in Nederland helaas niet.

Reacties

 1. Rob 19 maart 2011 19:38 uur

  Hoi Okke,

  geweldige sessie vanmiddag in de keuken van het enige Michelin Ster restaurant in Utrecht, Karel V. Het feest was compleet toen we na afloop van de fotoshoot de twee gerechten op mochten eten.
  Het zijn mooie foto’s geworden

  Rob

 2. Lizet 20 maart 2011 07:46 uur

  Ha Okke, gisteren 18e eeuwse recepten gemaakt met jouw hopscheuten. Heel boeiend. Rauw ook lekker trouwens als salade. Foto’s gemaakt. Zodra die uit de camera zijn komt een en ander naar je toe. Geweldig initatief! Dank daarvoor.

Over deze site

Hopscheuten.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Hopscheuten.nl alles over het doel van deze site.