Bruschetta met tonijntartaar en hopscheuten
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
1 reactie
- Voorbereidingstijd:
- 20 minuten
- Kooktijd:
- 10 minuten
- Aantal personen:
- 6
Ingrediënten
- 6 sneden “boerenbrood”
- 200 g. verse tonijn
- 150 g hopscheuten
- olijfolie
- knoflook
- halve sjalot fijngesnipperd
- bieslook
- citroenzest
- peper
- zout
Een van de deelnemers aan de gratis hopscheuten actie was natuurlijk Robert Jan Verkade. Behalve goed in websites is hij ook goed in lekker koken en eten. De uitdaging om iets lekkers te maken met een nieuwe, bijzondere groente was voor hem dus geen probleem. Een uitnodiging om het gerecht tijdens een lunch ook maar te komen proberen sla ik natuurlijk niet af! Bedankt voor de lunch en dit lekkere recept!
Gerecht voor 6 personen
Rooster de (zelf gesneden) sneden brood lichtbruin. Wrijf één kant van het brood met een half teentje knoflook in en besprenkel ze met lekkere olijfolie. Snij de verse tonijn superklein (eerst in plakjes dan in blokjes) en vermeng het met fijn gesneden bieslook, de sjalot en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de hopscheuten. Klein minuutje in kokend water en direct afkoelen onder stromend water of ijswater. Leg de bruschetta en de tonijntartaar op een bord en doe de hopscheuten er overheen. Dan nog een beetje citroenzest erover… Een heerlijk lunchgerecht!
Robert Jan is eigenaar van Webbureau Eend. Volg Robert Jan ook op Twitter.
Reacties
Over deze site
Hopscheuten.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Hopscheuten.nl alles over het doel van deze site.
Robert Jan Verkade 19 april 2011 19:47 uur
En het was ook nog eens supergezellig! Jij natuurlijk bedankt voor je reis naar Vlaanderen om de hopscheuten te halen.