Hopscheutenlikeur

Hopscheutenlikeur Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
5 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr hopscheuten
  • 1 vanillestokje (in de lengte doorgesneden)
  • 1 citroen
  • 300 g bruine kandijsuiker
  • 1 liter vodka (40%)

Hoe moet ik deze smaak nu weer omschrijven, vroeg ik mij af toen de hopscheuten na 2 weken uit de wodka mochten. De rauwe scheuten waren duidelijk te proeven, maar het had net zo goed taugé kunnen zijn. De smaak is aanwezig, maar mild, doet denken aan een bittere rauwe groente, maar heeft zeker een volwassen smaak. Wie zweert bij Amaretto, zal dit niets vinden. Het aardige is dat je ervan blijft drinken, omdat je net niet achter de smaak kan komen. Je blijft denken van wat is dit nou voor een eigenaardig spul?”

Was de hopscheuten. Boen de citroen schoon en schil deze met een dunschiller. Probeer niet het wit onder de schil mee te nemen, want dat is bitter.
Doe de hopscheuten, citroenschil, vanillestokje en suiker in een pot en vul aan met de wodka. Laat dit twee weken in de koelkast staan en schud af en toe om de suiker op te lossen. Filter de likeur en giet het over in flessen. Het resultaat is een donkerbruine likeur.

Bron: onbekend, dit Duitse recept waart in vele gedaanten rond op het internet.

Antoinette Vermeer is een van de deelnemers aan de gratis hopscheutenactie. Op vrijdag 18 maart kreeg een groep kookfanaten onder het blauwe bord van Utrecht CS een zakje hopscheuten. Het verzoek: maak iets lekkers voor deze site. Bovenstaand verhaal en dit leuke recept is afkomstig van Antoinette. Lees voor meer lekkere recepten haar weblog Marsepein.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk