Omelet met wilde hopscheuten

Omelet met wilde hopscheuten Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 3 reacties

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

 • 200 gram hopscheuten
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 5 grote eieren
 • 20 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
 • peper en zout

Met Cruydthof plukte ik wilde hopscheuten in een wegberm bij Tricht. Eenmaal thuis wist ik nog niet wat ik er nu mee zou maken. In Italië gebruiken ze wilde hop in de keuken, dat wist ik al. Met wat speuren in kookboeken kwam ik 2 recepten tegen met wilde hopscheuten. Van Antoinio Carluccio uit het kookboek Antonio goes wild.

Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Was de hopscheuten en laat ze goed uitlekken. Zet een pan met een doorsnede van ongeveer 20 centimeter met anti-aanbaklaag op het vuur. Voeg de olijfolie toe en bak de hopscheuten rustig tot ze zacht zijn geworden. Het bakken is een mooi gezicht. De hopscheuten zijn eerst nog paars met groen van kleur en worden na het bakken fris groen. Het ziet er ineens uit als een hele andere groente dan wat je net geplukt hebt!

Klop in een kom de eieren, kaas en peper en zout. Giet het over de hopscheuten in de pan. Zet het vuur iets hoger en bak een kant van de omelet bruin. Keer de omelet om door een plat bord op de pan te leggen. Dan hup in 1 draai de pan op zijn kop en je hebt de omelet op je bord. Laat de omelet nu met de andere kant weer in de pan glijden en bak de andere kant ook bruin. Snijd er punten van en eet smakelijk!

Reacties

 1. José 5 juli 2011 11:21 uur

  Dit vind ik interessant ben wel een wilde kruiden fan ,maar van hopscheuten dit wist ik niet hartelijk bedankt met vriendelijke groetjes José

  voor tips recepten van kruiden uit het veld heb ik wel belangstelling

 2. astrid 19 december 2011 21:12 uur

  Dit wist ik niet, geweldig, rond om ons huis in Noord Frankrijk groet hop als onkruid.
  Ik zal het niet meer bestrijden, maar eten.

 3. Okke Amerongen 20 december 2011 08:26 uur

  Hallo Astrid, Dan moet je wel op tijd beginnen met oogsten want er komen heel veel scheuten boven de grond. Geen probleem want het is heerlijk. Het recept voor risotto vind ik nog lekkerder dan deze omelet.